Et lite lam i en ny verden
Et lite lam i en ny verden

Føler du deg som et lite lam? Ny by, ny jobb, nye kolleger, ingen venner? Mange har vært der før deg og vi har løsningen: Velkomstguide!

Du skal flytte til Vadsø. Du har aldri vært her før. Kanskje ikke engang i Finnmark. Du vet ikke at det ikke går buss fra flyplassen og at det heller ikke står taxier og venter.

Du kommer midt i mørketida og vet ikke hva som er hvor, at fjorden er sør og Varangervidda er nord.

Du kunne godt tenke deg å vite at Påls serverer husmannskost, at svømmehallen ligger ved videregående og at barna dine kan være med på skikarusell om vinteren.

Du trenger en velkomstguide! 

Når arbeidsgivere i Vadsø vet når nyansatte kommer på plass, melder de fra til Tord Tveit i Vadsø kommune. Han koordinerer velkomstguide-ordninga. Vadsøfolk stiller opp som guider og Tord matcher deg med noen som for eksempel kan hente deg på flyplassen, ta deg med på sightseeing, invitere deg på middag, kino, quiz eller konsert. Ofte trenger du ikke mer enn en liten introduksjon for å plutselig ha et helt nettverk på plass.

Du velger selvfølgelig selv om du vil ha en velkomstguide når du kommer til Vadsø, men det anbefales! Hvis din nye arbeidsgiver ikke har tilbudt deg det ennå, si ifra til dem.

Vi vil så gjerne at folk skal bli her (klipp fra Finnmarken)
Faksimile fra ifinnmark.no.

En historie fra virkeligheten

Dagen etter at Cathrine Nilsen flyttet til Vadsø, fikk hun en tekstmelding fra en fremmed. Slik ble møtet med byen i øst litt enklere.

– Jeg fikk en melding der det sto «Hei, jeg heter Kari og er fra Vadsø velkomstkomité. Har du lyst til å være med og spise middag». Oi, herregud, så spennende, tenkte jeg.

Det forteller Cathrine Nilsen. Som nyansatt i Sykehusinnkjøp, kom hun flyttende fra Tromsø til Vadsø helt i slutten av januar. Hun kjente ingen.

– Men etter første dag på jobb fikk jeg denne meldingen, og jeg ble jo kjempeglad. Det er et kjempebra tilbud, sier hun.

Les hele saken på ifinnmark.no.

 

Vil du bli velkomstguide selv?

Det er alltid behov for guider! Ta kontakt med Vadsø kommune for å melde deg. Som takk for hjelpa får du kinobilletter eller gratis inngang i svømmehallen. Vi oppfordrer spesielt familier med barn til å ta kontakt.