Ut på skattejakt!

Så, sommeren er definitivt over. Glemt er de rolige morgenstundene, de spennende reisemålene og kule aktivitetene. Hva nå? 

Tekst og foto: Tom Olav Stavseth

Du undres om det overhodet er noe å se frem til utover høsten og til snøen faller. Ikke fortvil, her får du er knalltips for hvordan du kan finne eventyrlysten og turgleden igjen. Dra på skattejakt!

Det er ikke tull, du finner gjemte skatter overalt. Bare i Vadsøområdet ligger det over 30 skatter du kan finne. I en 5 mils omkrets, over 170! Jeg snakker om såkalt «geocaching». Lett omskrevet fra geocaching.com kan det beskrives slik:

Geocaching er en utendørs skattejakt hvor man bruker enheter med GPS, for eksempel mobiltelefon. Du navigerer deg frem og prøver så å finne geocachen (beholderen) som er gjemt på den posisjonen.

Beholderen inneholder en logg hvor du kan skrive deg inn, akkurat som du finner i enden av turløyper. Du kan også registrere på nett/mobil at du har funnet geocachen og «samle» på disse. Det finnes flere mobilapper du kan bruke.

Geokart for Vadsø

Her er kartet for Vadsø som det kan se ut når man akkurat har kommet i gang, smilefjesene er de geocachene som er funnet:

Her er noen lenker som kan gi deg en kickstart på geocachingen:

 Da er det bare å komme seg ut på tur – ut på skattejakt! Lykke til!