Lyset og lufta i Vadsø

Noe av det jeg setter mest pris på her hjemme, er den friske lufta og det fantastiske lyset gjennom alle årstider!

Hvert år reiser jeg til «syden» i to uker, og det er godt å kjenne sydenvarmen på kroppen. Men, ingenting slår den følelsen – når flyet lander, og du går ut og kjenner den friske og klare vadsølufta som slår mot deg!

Også lyset da, som skifter mellom alle årstider – fra mørketida sin nordlysdans over himmelen, til det skarpe lyset når sola kommer i januar, våren der lyset forsterker alle farger som gradvis dukker fram fra sneen.

Midnattssola om sommeren gjør at jeg aldri har lyst til å legge meg, og høsten der skyene sprekker opp i de mest fantastiske fargespill.

Det er da jeg går ytterst på moloen i ytrebyfjæra, eller opp på Melkevardenfjellet og bare nyter synet av Varangerfjordenm, himmelen og byen i mitt hjerte – mens jeg puster dypt inn den klare friske lufta.

Det er min meditasjon i hverdagen!

Carina Larsson, lys- og luftentusiast og vadsøværing

30. juni klokka 00.02!
Orientation: 1
« av 4 »