Kulinariske opplevelser i Varanger

Det skorter heller ikke på kulinariske opplevelser i Varanger. Her er vår guide.

Vadsø
Påls Matopplevelser rett nedenfor kirka har tradisjonelt kjøkken med tradisjonelle retter og lokale råvarer. Som om du skulle fått servert middag av bestemor. Når møljesesongen er i gang, er Påls stedet. Tips: Er du småspist, kan du få barneporsjon til en rimelig penge selv om du er voksen!

Opticom spiser du for eksempel burger, pizza, tacotallerken eller biffsalat. Eller smoothiebowl. Opticom har jevnlig fredagsquiz og på lørdagskveldene blir det fort litt dansing. Tips: Du får Twist med lunsjen på lørdager!

Baja serverer mat og drikke i fargerike omgivelser. Og har quiz og andre events.

Scandic hotel i Vadsø har også restaurant og er det eneste stedet i byen du får coleslaw med burgeren.

Mølla Bar over veien for Scandic har upretensiøs atmosfære og lanserer stadig nye retter.

Indigo. Enhver by med respekt for seg selv har en indisk restaurant – Vadsø har erverdige Indigo som leverer indisk til hverdags og fest. Du får med gresk salat, for det ville visst vadsøværingene ha da de åpna restauranten tidlig på 2000-tallet. Indigo-kokken til VG i 2003: «Til å begynne med var skepsisen stor blant gjestene våre. Vi måtte for eksempel fjerne hvitløken. Men etter en tid lurte vi gradvis mer hvitløk i rettene. Og nå spiser mange vadsøværinger sterkere mat enn våre ganer kan tåle».

Havhesten på Ekkerøy har som regel åpent om sommeren. Ta bil eller sykkel, Ekkerøy ligger ca. 1 mil fra sentrum. Restauranten var tidligere fiskebruk og ligger helt ute på brygga med et tydelig nautisk preg. På fine dager er det som å spise på en bedre strandrestaurant i Syden. Ekkerøy kan for øvrig også by på minst to lange strender, fuglefjell og krigsminner.

Lille Chili i Vestre Jakobselv er 15 minutters kjøring fra Vadsø, så her får du en miniutflukt og miljøforandring på kjøpet. Lille Chili har thaimat, pizza og burger.

Nesseby

Trattoria Capri ligger i Varangerbotn – ca. 45 minutter fra Vadsø. Utvalget er godt og de selger også oster og skinker og diverse tilbehør. Obligatorisk stopp her på ettermiddagsturer til/fra Kirkenes.

Vardø

Vardø hotel har en verdenskjent kokk som heter Tor-Emil. Han er veldig glad i lokale råvarer og spesielt fisk. Har du lyst på en større utflukt (se på heksemonumentet på Steilneset og Vardøs graffitti, kanskje til og med en tur til Hamninberg – enden av Fv 341, Varangers siste utpost), bør du legge middagen hit.