Kjerstis topp 10!

Damdaradaaaa, denne har nok verden venta på. La meg presentere min høyst personlige topp ti i Vadsø-liste:

Karriere, Kjersti i NRK1. Karriere
Starta som vikar i NRK, programleder etter et halvt år, fast jobb etter ett, deretter vaktsjef, tillitsverv, så ny jobb som kommunikasjonsrådgiver, etter ett år kommunikasjonsleder. Lett å klatre, lett å lære, lett å få og ta ansvar.

Huset mitt2. Huset mitt
Kjøpte enebolig med to bad, badstu, hage og enorm veranda i 2010, 1,6 millioner. Elsker huset. Elsker prisen. Fylles mer enn gjerne til fest/middag/verandavors/julebord.

Verandafest Pedro Holto3. Folk
Lett å finne, lett å like. Mange innflyttere som gjerne søker sammen, men når du viser alvor med Vadsø og de ekte innfødte slipper deg inn, er ingen varmere om hjertet.

Vadsø lufthavn4. Flyplassen
Den fantastiske lille flyplassen med bare en skranke, der de husker navnet ditt, der de sender deg til Tromsø, Kirkenes, Hammerfest, Alta, med haugevis av avganger daglig. Fantastisk å ha. Heia VDS!

Varangerfestivalen5. Varangerfestivalen
Uke 32, magi. Selv om byen nesten ikke er til å kjenne igjen, er det fortsatt lille, deilige Vadsø. Masse folk, masse lyd, masse fest, masse konserter. Halleluja.

ESC Koopen6. Alle de andre arrangementene
Koopen, Baja, Opticom, kultursalen, kinoen – fellesseing av Eurovisionfinalen og finalen i Stjernekamp, konserter, quiz, temakvelder, teater, film, det skjer jo noe HELE tida, nesten. Og der det skjer, der samles folk. Så da treffer du alltid noen du kjenner. Eller kan bli kjent med.

Ida plukker blåbær7. Vidda
Fem minutter hjemmefra: multemyrer, lakseelver, ørretvann, skiløyper, skuterløyper, skihytte, teltterreng. Fortjener egen topp 10. Også fantastisk å ha selv om du ikke nødvendigvis er en friskus i utgangspunktet.

Varangerfjorden8. Varangerfjorden
Nydelig å se på, nydelig å være i, nydelig å være ved. Finn deg en venn med båt. Kjøp deg fiskestang. Lag et bål. Fisk litt fisk og nyt smaken, med alle sanser.
E75 Komagvær9. E75

Verdens nest lengste nord-sør europavei, går helt til Kreta. Og den nordlige enden går forbi Vadsø, ender i Vardø. Kan ta deg hvor som helst! Og så er det en fin kjøretur (ehh.. sommerstid), spesielt på nordlig side av Varangerfjorden.

Vadsøya10. Vadsøya
Vindfullt og vakkert. Kulturpark, masse historie. Dessuten Luftskipmast, nedlagt sildoljefabrikk, hurtigrutekai, gapahuk (velegna for eksempel til sankthansfeiring i vennegjengen), svaberg til fisking.

Ti favorittvadsøting er egentlig litt lite. (Det sier jeg ikke bare fordi jeg er patriot altså. Har bare så lyst til å vise frem alt!) En vakker dag skal jeg lage en topp 50. Stay tuned!

Og du, det er lov å dele dine topp-100000-i-Vadsø også 🙂