Hva er det med folk på små plasser? Hva er det med Vadsø? Hva gjør Vadsø til hjem?

Har du noen gang blitt oppfordra til å søke en jobb? Blitt oppfordra til å flytte et sted? Har du noen gang forestilt deg hvordan livet ditt ville se ut om du bodde i en større by? I en mindre by? Eller kunne du aldri tenkt deg å bo noe annet sted enn akkurat i Vadsø?

Vi, skribenter for vds.-bloggen, kjenner ofte på følelsene rundt hva som er «hjem». Begge fra andre steder i landet, Anna fra Oslo og Kjersti fra Tromsø. Med foreldre og søsken langt unna, med barndomsvenner som samles, jentejulebord med de fra videregående og bursdager i familien. Da kan Vadsø kjennes langt unna.

Men så er det noe i oss som gjør at det å være hjemme, det er også i Vadsø. Med hele det voksne livet vårt her, med hus og jobb og ski i boden, med verdens fineste flyplass som tar oss dit vi vil, med lyset, lyden, smaken av fersk fisk og nyplukka multer, med akkurat nok kafeer og utesteder, med nok konserter, festivaler og utstillinger, med naturen utenfor stuedøra og byen utenfor verandadøra.

– Det er et forunderlig faktum at det bor folk på små steder rundt om i Norge og det er et forunderlig faktum at folk faktisk gjør det med vilje, sa forfatter Olav Brostrup Müller da han kom til Åndalsnes for å holde foredrag på Norsk Fjellfestival.

Det er en forunderlig ting å si. Men vi møtes av det, også der vi kommer fra. Hvorfor bor vi her? 

Er vi spesielle? Eller er Vadsø spesiell? Er det noe spesielt med folk på små plasser?

Litt mer sta, litt mer mañana, litt bedre tid, litt mer synlig, litt mer fleksibel, litt mer tilstede, litt mer…? Skal vi tørre å si det? Litt mer lykkelige?

Naturen, lyset, fjorden. Midnattssol, fargetid. Jakt, fiske, friluftsliv, kultur. Nærhet, tilgjengelighet. Engasjement, tilhørighet. Tradisjoner.

Les mer om alt Vadsø har å by på her på bloggen, skjønner du kanskje hva vi mener. Dette er Vadsø – vi unner deg å bo her. Måtte du være så heldig at du fikk muligheten til det.

Arbeidsliv i Vadsø
Hverdagsliv i Vadsø
Byliv i Vadsø
Kulturliv i Vadsø
Friluftsliv i Vadsø
Idrettsliv i Vadsø
Organisasjonsliv i Vadsø
Småbarnsliv i Vadsø
Reiseliv i Vadsø
Hobbyer i Vadsø

« av 2 »