5 etter-jobb-turer

En vanlig arbeidsdag er ferdig rundt fire. Det er altså fortsatt et hav av tid til du må legge deg. Hvis du er lur, kommer du deg ut på tur!

Her er fem lavterskelturer du absolutt bør få med deg:

  1. Kjærlighetsstien – Nedfor Veisletta går det som kunne vært en ganske ordinær sti langs fjorden. Men den evige nærheten til horisonten gir stor risiko for at du forelsker deg i Varanger og du vil lure på om det kan være verdt å bo noe annet sted i hele verden når man ikke har dette.
  2. Vadsøya – se luftskipsmasta på nært hold, observer dyrelivet, sjekk ut kulturminneparken, grill middagen ved gapahuken.
  3. Svanerunden – En spasertur på vel 1 mil på det åpne platå. Du vil ikke tro at du kan være så langt ute i det fri samtidig som det bare er en joggetur hjem
  4. Ekkerøy – Drikk ettermiddagskaffen på termos på stranda, følg den 6 km lange turstien eller opplev syn, lyder og lukter i fuglefjellet. 13 km med bil fra Vadsø og vakkert uansett om det er sol eller vått.
  5. Mortensnes – Natur- og kulturstien på Mortensnes forteller historien om hvordan folk levde her for tusenvis av år siden. Forvill deg i labyrinten og ta på en vaskeekte offerstein.