Du får velkomstguide!

Føler du deg som et lite lam? Ny by, ny jobb, nye kollegaer, ingen venner. Mange har vært der før deg, men nå har vi løsningen: velkomstguide!

Du skal flytte til Vadsø. Du har aldri vært her før. Kanskje ikke engang i Finnmark. Du vet ikke at det ikke går buss fra flyplassen og at det heller ikke står taxier og venter.

Du kommer midt i mørketida og vet ikke hva som er hvor, at fjorden er sør og vidda er nord.

Du kunne godt tenke deg å vite at Påls serverer husmannskost, at svømmehallen ligger ved videregående og at ungene dine kan være med på skikarusell om vinteren.

Du trenger en velkomstguide! Og det skal du få.

Når arbeidsgivere i Vadsø vet når nyansatte kommer på plass, melder de fra til den som koordinerer velkomstguide-ordninga. Vadsø-folk stiller opp som guider og koordinatoren matcher deg med noen som for eksempel kan hente deg på flyplassen, ta deg med på sightseeing, invitere deg på middag, kino, quiz eller konsert. Ofte er det ikke mer du trenger enn en liten introduksjon for å plutselig ha et helt nettverk på plass.

Du velger selvfølgelig selv om du vil ha en velkomstguide når du kommer til Vadsø, men det anbefales! Hvis din nye arbeidsgiver ikke har tilbudt deg det ennå, ta kontakt med dem og minn dem på ordningen.

Vi vil så gjerne at folk skal bli her (klipp fra Finnmarken)
Faksimile fra ifinnmark.no.

En historie fra virkeligheten

Dagen etter at Cathrine Nilsen flyttet til Vadsø, fikk hun en tekstmelding fra en fremmed. Slik ble møtet med byen i øst litt enklere.

– Jeg fikk en melding der det sto «hei, jeg heter Kari og er fra Vadsø velkomstkomité. Har du lyst til å være med og spise middag». Oi, herregud, så spennende, tenkte jeg.

Det forteller Cathrine Nilsen. Som nyansatt på Helseforetakenes innkjøpssentral (Hinas) kom hun flyttende fra Tromsø til Vadsø helt i slutten av januar. Hun kjente ingen.

– Men etter første dag på jobb fikk jeg denne meldingen, og jeg ble jo kjempeglad. Det er et kjempebra tilbud, sier hun.

Les hele saken på ifinnmark.no.

 

Vil du bli guide selv?

Det er alltid behov for guider! Ta kontakt med kommunen hvis dette er noe du kunne tenke deg. Vadsø kommune stiller med en påskjønnelse til de som vil stille opp, i form av kinobilletter eller gratis inngang i svømmehallen. Vi oppfordrer spesielt familier med barn til å ta kontakt.

Emneord : , ,