Trodde ikke jeg skulle finne en voksende bedrift innen kreativitet og innovasjon i Vadsø!

Andrea Iren Skappel Muribø

Andrea Iren Skappel Muribø

Intern Tinkr

Da mannen min takket ja til et jobbtilbud i Vadsø, førte det til at jeg også plutselig endte opp her. I dag studerer jeg siste året på master i Entreprenørskap og Innovasjon ved NMBU i Ås, og jeg hadde svært lite kunnskap om hva som fantes av arbeidsplasser og nyskapende miljøer i Vadsø.

Ved en tilfeldighet hørte jeg om Tinkr og at de hadde hovedkontor i Vadsø. Tinkr er en bedrift som fokuserer på kreativitet og innovasjonsutvikling. Litt etter endte jeg i et praktikantopphold på Oslokontoret, der jeg fikk bruke kunnskapen min fra studiet.

Kvaliteter du ikke finner i Oslo

Praktikantperioden skulle bli en brobygger mellom to verdener. Da jeg kom til Vadsø i november, opplevde jeg byen som mye mindre enn Oslo. Likevel forstod jeg raskt at Vadsø har egne kvaliteter som du ikke finner i Oslo, for eksempel den nære kontakten til urørt natur og påvirkningen av vær og vind som gir en fornemmelse av at man virkelig lever. I tillegg var det flere kulturarrangementer på kveldstid.

Jeg forstod at det gjaldt å snakke med folk, være nysgjerrig og samtidig finne de riktige informasjonskanalene for å få et overblikk over hva som skjer i byen.

Vil bidra til et mer bærekraftig samfunn

Tinkr har ikke bare kontor i Vadsø, men også i Drammen, i Måløy og i Oslo. Per nå har de elleve ansatte. Selv har jeg jobbet fra Oslokontoret og litt i Vadsø.

Noe av det som fascinerer meg ved Tinkr, er deres visjon om å bidra til et mer bærekraftig samfunn som skal være rustet for å møte fremtidens utfordringer. Dette kommer til uttrykk i ulike prosjekter som trekker i denne retningen.

To eksempler på dette er prosjekter rettet mot utviklingsarbeidet i humanitær sektor og prosjekter rettet mot innovasjonsutvikling i kulturnæringsbedrifter. I tillegg har de prosjekter i Uganda og Argentina med innovasjonsutvikling i privat og offentlig sektor.

Kreativt kontorfellesskap

I Vadsø ligger Tinkrkontoret i et spennende bygg som kalles «Gamle banken». Der skjer det også veldig mye annet innenfor nyskaping og som fremmer utvikling. En av de andre bedriftene der er Hermetikken Næringshage, som er en driver av innovasjon innen kulturnæringen i Finnmark med hovedfokus på små kulturnæringsbedrifter.

I tillegg har Varangerfestivalen, Ungt Entreprenørskap, NRK, NHO, Arc Giraff, et massasjestudio og fotograf Bjarne Riesto kontorer på Gamle banken. Til sammen er det et myldrende kontorfellesskap som er verdt å legge merke til for de som interesserer seg for entreprenørskap, innovasjon, kreativitet.

Et univers som må oppleves

Jeg opplever at jeg er heldig som får bli kjent med en ny by. Det er ikke hver dag jeg får muligheten til å dykke inn i en verden som Vadsø og oppdage alt som beveger seg under overflaten av byens bygninger.

Mennesker, næringsliv, kulturliv – det er et univers som må oppleves og erfares.

Kategori : Arbeidsliv
Emneord :