Her er det aldri kø på postkontoret (russere vil forstå meg)!

Ekaterina Golitsyna

Ekaterina Golitsyna

Fotograf

coverJeg heter Ekaterina. Jeg har bodd i Norge (Vadsø) i et og halvt år. Jeg flyttet til Vadsø fra en millionby i den sentrale delen av Russland.  Jeg er frilansfotograf og har fått pris i russiske og internasjonale konkurranser som fotograf. Jeg har også to høyere utdanninger i innovasjon management og informasjonssystemer. Jeg har jobbet to år som fotograf i et magasin og mer enn ti år med markedsføring. De siste fem årene før jeg flyttet til Vadsø, sang jeg i et romersk-katolsk kor, var aktivt interessert i arbeidet til frivillige organisasjoner i utviklingsland, studerte i India og reiste til 34 land. I løpet av den tiden jeg har bodd i Vadsø, har jeg jobbet som fotograf på flere interessante prosjekter.

Grunnene til at jeg liker Vadsø

1. Finnmark inspirerer meg. Dette er mitt favorittsted, etter Ecuador 🙂

Fugl - foto: Ekaterina Golitsyna

2. Her kan jeg fotografere fantastisk landskap uten å gå ut av huset, fordi vi har en fantastisk utsikt over Varangerfjorden. Hvert bilde er annerledes, fordi lyset og været kan endre seg så fort her.

fravinduet1
Begge disse bildene ble tatt fra vinduet i stuen vår

fravinduet

 

3. Når du drikker kaffe om morgenen, kan plutselig en flokk reinsdyr spasere to meter fra vinduet ditt. Og dette kan gjentas i flere dager.

4. Her våkner jeg opp fra lyden av havet og fugler.

Havet og fugler

5. Finnmark er mitt hjem. Jeg er lykkelig her, jeg føler meg rolig. Her er familien min.

vi

6. Her er nordlys et vanlig fenomen. Da jeg så nordlyset for første gang (to uker etter flyttingen), var jeg så ivrig at jeg ikke kunne sove i lang tid.

Nordlys

7. Her er det aldri trafikkork (innbyggerne i store byer kommer til å forstå meg), man kan kjøre hvor som helst i byen på 5 minutter.

Trafikkork

8. Når jeg går til stranden, er det så nært hjemmet vårt at jeg kan bruke internett fra huset.

Stranda

9. Her man kan plukke blåbær tre hundre meter fra huset.

Blaabaer

10. Man kan bruke de samme klærne i januar og juli, fordi det er alltid kaldt.

clothes

11. Det er svært få mennesker og nesten ingenting skjer. Jeg elsker stillhet, ensomhet og fred. Her er alt av de tingene!

Stillhet

12. Her man kan gå på ski hver dag, ca. 10 måneder i året. For skiløpere er det et flott skiområde som kan nås til fots fra nesten alle deler av byen.

Ski i kveldssol

13. Man kan kjøpe fersk sjømat rett på kaia. Etter det kommer du ikke til å ønske frossen sjømat.

#birthday #30 #awesomemoments

Et bilde publisert av Ekaterina (@eanteja)

 

14. Her er det aldri kø på postkontoret (russere vil forstå meg)!

Les Katjas innlegg på russisk her!