Kulinariske opplevelser i Varanger

Lave boligpriser gjør at du har råd til å spise mer ute! Her er vår guide til kulinariske opplevelser i Varanger.

Vadsø
Påls Matopplevelser rett nedenfor kirka har tradisjonelt kjøkken med tradisjonelle retter og lokale råvarer. Som om du skulle fått servert middag av bestemor. Når møljesesongen er i gang, er Påls stedet. Tips: Er du småspist, kan du få barneporsjon til en rimelig penge selv om du er voksen!

Opticom ved siden av Expert og torget spiser du som regel burger, tacotallerken eller salat. På lørdag kveld blir Opticom disco med dansegulv. Tips: Du får twist med maten på lørdager!

Bajasso – stedet med sjel – har pizza og øl. Og quiz. Og fotball. Det strides om pizzaen er best på Opticom eller Bajasso – vi anbefaler deg å gjøre deg opp din egen mening!

Scandic hotel i Vadsø har også restaurant og folk mener kjøkkenet blir bedre og bedre. Eneste stedet i byen du får coleslaw med burgeren!

Mølla Bar over veien for Scandic har upretensiøs atmosfære, hyggelig betjening og variert meny. De lanserer også stadig nye retter.

Enhver by med respekt for seg selv har en indisk restaurant – Vadsø har erverdige Indigo som leverer bra indisk til hverdags og fest. Du får med gresk salat, for det ville visst vadsøværingene ha da de åpna restauranten tidlig på 2000-tallet. Indigo-kokken til VG i 2003: «Til å begynne med var skepsisen stor blant gjestene våre. Vi måtte for eksempel fjerne hvitløken. Men etter en tid lurte vi gradvis mer hvitløk i rettene. Og nå spiser mange vadsøværinger sterkere mat enn våre ganer kan tåle».

Havhesten på Ekkerøy har som regel åpent om sommeren. Ta bilen eller sykkelen, Ekkerøy ligger ca. 1 mil fra sentrum. Restauranten var tidligere fiskebruk og ligger helt ute på brygga med et tydelig nautisk preg. På fine dager er det som å spise på en bedre strandrestaurant i Syden. Ekkerøy kan forøvrig også by på to lange strender, fuglefjell og krigsminner.

Lille Chili i Vestre Jakobselv er 15 minutters kjøring fra Vadsø, så her får du en miniutflukt og miljøforandring på kjøpet. Lille Chili har thaimat, pizza og burger. Vi anbefaler vårruller.

Nesseby

Trattoria Capri ligger i Varangerbotn – ca. 45 minutter fra Vadsø. Utvalget er godt og i det siste har de også slått seg opp på ost- og pølsesalg. Her får du en overstrømmende velkomst – sjelden vare for beskjedne finnmarkinger (…), god service og gratis kaffe! Obligatorisk stopp her på ettermiddagsturer til/fra Kirkenes.

Tana

Dow’s spisested og Star Pub ligger i Skiippagurra, rett før du svinger av til Nuorgam eller Tana bru. Det rapporteres at de leverer den beste red curryen i landet. Prøv.

Vardø

Vardø hotel har en verdenskjent kokk som heter Tor-Emil. Han er veldig glad i lokale råvarer og spesielt fisk. Har du lyst på en større utflukt (se på heksemonumentet på Steilneset og Vardøs grafitti, kanskje til og med en tur til Hamninberg – Varangers siste utpost), bør du legge middagen hit.