Kiby Internasjonale Lufthavn


Vi har ikke flytog og flybuss i Vadsø. Vi har flyplassen fem minutter unna byen. Kiby Internasjonale Lufthavn – Vadsø Lufthavn – VDS.

Det er et gode på mange måter. Akkurat hvor praktisk det er, fikk jeg demonstrert da jeg skulle med fly til Oslo før jul. Uvær i Vadsø ga mange kanselleringer. Null problem, «vi står han av» osv. Jeg satt hjemme fredag ettermiddag og fulgte med på utsettelser og endelig beskjed om at det ble lørdagsfly istedenfor. Når du bor fem minutter unna, er det ingen grunn til å dra til flyplassen for å vente på et fly som kanskje ikke går. Tirsdag morgen skulle jeg hjem igjen fra Oslo med fly via Tromsø klokka 8:00. Jeg måtte opp tre timer før for å rekke det.

Aldri noen kø å snakke om i innsjekkinga, hyggelig personale, TV, lekerom, automater med brus og sjokolade, Widerøefly som flyr i nesten all slags vær, rask bagasjeutlevering, kort vei hjem. Kiby Internasjonale Lufthavn – Vadsø lufthavn – VDS ♥

Tips: Ta «melkeruta» en gang eller to selv om du ikke må. På en fin flydag får du utrolig mye for pengene, for eksempel: Vadsø – Vardø – Båtsfjord – Berlevåg – Hammerfest – Sørkjosen – Tromsø (og eventuelt storfly derfra til Oslo). Det tar litt ekstra tid å komme seg til «storbyene» på denne måten, men utsikten er rå!

PS: Tog hadde også vært fint.

Tekst og foto: Anna S. Rognmo, foretrekker vindussete, Vadsø 

Vadsø citys egen strand - Ytrebyfjæra
« 1 av 20 »