5 etter-jobb-turer

En vanlig arbeidsdag er ferdig klokka halv fire. Det er altså fortsatt et hav av tid til du må legge deg! Hvis du er lur kommer du deg ut på tur – lengselen etter frisk luft melder seg fort nok når oppgavene begynner å hope seg opp mot deadlines og dagene på kontoret blir lange.

Her er en liste over turer man absolutt bør få med seg

  1. Nattfjelldalen – Dette er en lang tur! Lengden avhenger av hvor du bestemmer deg for å gå fra, men når du vel har fått med deg fossefallet innerst i dalen er du godt fornøyd med å ha gått i 5-6-7 timer når du kommer hjem.
  2. Ekkerøy – Drikk ettermiddagskaffen på termos på stranda, følg den 6 km lange turstien eller opplev syn, lyder og lukter i fuglefjellet. 13 km med bil fra Vadsø og vakkert uansett om det er sol eller vått.
  3. Svanerunden – En spasertur på vel 1 mil på det åpne platå. Du vil ikke tro at du kan være så langt ute i det fri samtidig som det bare er en joggetur hjem
  4. Mortensnes – Natur- og kulturstien på Mortensnes forteller historien om hvordan folk levde her for tusenvis av år siden. Forvill deg i labyrinten og ta på en vaskeekte offerstein.
  5. Kjærlighetsstien – Nedfor Veisletta går det som kunne vært en ganske ordinær sti langs fjorden. Men den evige nærheten til horisonten gir stor risiko for at du forelsker deg i Varanger og du vil lure på om det kan være verdt å bo noe annet sted i hele verden når man ikke har dette.